Gör testet

Konsulter från 

Sundsvall Academy Java

Nils Björklin

Stockholm

Nils har en bakgrund inom utbildning, teknisk support, kundservice och försäljning på Com Hem. Nils vill kunna kombinera sin erfarenhet av service och försäljning med systemutveckling som sedan tidigare varit ett starkt intresse. Dessförinnan studerade Nils matematik samt programmering på gymnasie- och universitetsnivå. Nils har alltid varit intresserad av nya utmaningar och problemlösning, vilket gjort att han utvecklat ett starkt intresse för programmering. Academy blev den perfekta ingången till en ny spännande roll i en bekant branch.

Maria Granholm

Stockholm

Maria är en nyutexaminerad samhällsvetare. Hon har tidigare kombinerat studier i design, kvantitativ metod, statistisk metodanalys, litteraturvetenskap, sociologi och statsvetenskap med att driva projekt inom digital marknadsföring. Hon har arbetat som gruppledare för Amnesty International, arbetat inom vården samt varit styrelseledamot vid Mittuniversitetets kårförening. Maria är driven, kreativ, social, stresstålig och en riktig idéspruta. Efter studierna vill hon kombinera sitt intresse för IT, programmering och problemlösning med sin effektiva och innovativa personlighet.

Anders Nordin

Stockholm

Anders är en objektiv person som älskar att vända ut och in på alla utmaningar han möter. Ett stort intresse för problemlösning är grunden till Anders IT-intresse. Genom Academy får han äntligen möjlighet att jobba med systemutveckling på heltid. Han har en examen i kriminologi och en omfattande erfarenhet av att bemöta människor i utsatta situationer. Han anser att inget projekt är för litet eller stort och att allting är möjligt med hårt arbete. Anders är effektiv, ansvarstagande och gör gärna det lilla extra för att uppnå de mål han ställs inför.

Magnus Kull

Stockholm

Magnus har tidigare arbetat inom Telias kundtjänst där han drev TeliaYounite på Sundsvallskontoret. Han har även introducerat programmering för barn genom timmen med kod på code.org. Magnus gillar att driva utvecklingen framåt och trivs i en miljö där han får vara vetgirig och kunskapstörstig. Därför blev det ett naturligt val att söka sig till Academy och utbilda sig till Java-utvecklare. Magnus ser fram emot att få vara med får ax till limpa i sina kommande uppdrag. Som person är han positiv, hjälpsam, lösningsorienterad och prestigelös.

Per-Fredrik Pettersson Boija

Stockholm

Per-Fredrik har en högskoleingenjörsexamen inom energiteknik. Han har lång erfarenhet av kundnära yrken, som bredbandsinstallatör inom fastighetsnät och kundtjänstmedarbetare/skadereglerare. Per-Fredrik är noggrann, serviceinriktad, stresstålig och värdesätter gott samarbete med sina kollegor. Per- Fredrik ser möjligheterna i Academy med att snabbt kunna vidareutbilda sig till ett för honom nytt område.

Christoffer Gunnarsson

Stockholm

Christoffer har en bakgrund inom service och arbetsledning då han tidigare varit arbetsledare på McDonalds. Intresset för IT har han alltid haft och han ser fram emot att utvecklas inom branschen. Genom Academy får han möjlighet att lära sig programmering och skaffa sig goda kunskaper inom Java. Efter avslutade studier vill han kombinera sin goda servicekänsla med sina nya kunskaper inom IT för att ge bästa möjliga upplevelse för samtliga parter. Christoffer är positiv, ambitiös, pålitlig och älskar nya utmaningar.

Matilda Grannås

Stockholm

Matilda har ett helhjärtat IT-intresse. Hon drivs av skaparglädje och har en bakgrund inom grafisk design samt konst. Som tidigare lärarvikarie och schemaläggare trivs hon med utmaningar som kräver logiskt tänkande med en ängels tålamod. Hon sökte till Academy för att fortsätta sin bana inom IT, bredda sina kunskaper inom programmering och lära sig skapa genom andra sätt än enbart design. Matilda är en social person som inspireras av andra människor och som värdesätter ett gott samarbete med kollegor samt kunder.

Magnus Jonsson

Stockholm

Magnus har under sin yrkesbana arbetat mycket försäljningsinriktat. Inom butik, genom eventförsäljning, telefon och kringresande säljare har han mött kunder på flera sätt. Att förädla arbetsmetoder och tidsoptimera arbetsuppgifter är något som ligger honom varmt om hjärtat. Senast kommer han från tjänsten som säljledare på Teliacompany. Genom Academy ser Magnus fram emot att få en stabil grund i sitt yrke som programmerare, bidra med sina erfarenheter inom LEAN, försäljning och ledarskap. Magnus kör om sommaren motorcykel, snickrar på villan eller sommarstugorna i Västernorrland och Jämtland.

Vincent Rosén

Stockholm

Vincent har en treårig utbildning i kinesiska från Högskolan Dalarna. Han har också studerat datavetenskap på ett universitet i USA. Vincent har alltid haft ett stort intresse för datorer och ägnar större delen av sin fritid till att utforska nya program och arbeta med problemlösningar. Han är stresstålig, positiv, målmedveten och jobbar hårt för att nå bästa resultat. Vincent tycker om att samarbeta och har lätt för att skapa nya kontakter. Han ser fram emot att få vidareutveckla sina egenskaper som IT-konsult.

Erik Hansson

Stockholm

Erik har en studiebakgrund inom datateknik och mobila applikationer från Mittuniversitetet i Sundsvall. Intresset för IT och teknik har funnits med honom sedan barndomen och med en yrkesmässig bakgrund inom detaljhandeln, tillverkningsindustrin samt nio års erfarenhet från säkerhetsbranschen, besitter Erik en unik kombination av kompetens inom analys, struktur, ansvar, kommunikation och service. Tack vare Academy får Erik möjlighet att vidareutvecklas och kombinera tidigare erfarenheter med sina nyförvärvade IT-kunskaper. Erik är nyfiken och drivs av att ständigt utvecklas.

Sandra Rehn

Stockholm

Sandra har en bakgrund inom kommunikation, marknadsföring samt administration och har tidigare arbetat som webbyråassistent på Wikinggruppen. I juni erhåller hon en kandidatexamen från Kommunikationsprogrammet med inriktning professionellt skrivande vid Högskolan i Gävle. Sandra ser Java-utbildningen som en fantastisk möjlighet att bredda sin kompetens och hålla sig ajour med vad arbetsmarknaden eftersöker, samtidigt som det är en spännande utmaning. Efter utbildningen vill hon på ett kreativt sätt använda sina programmeringskunskaper för att utveckla nya spännande produkter.

Sundsvall Academy Java

Observera att rekryteringen till detta program är slutförd och du kan därför inte längre söka till programmet
Nu kommer Academy till Sundsvall! Är du logisk och gillar problemlösning? Nyfiken på IT-branschen och vill lära dig programmering? I sommar har du möjlighet att gå en intensivutbildning i Sundsvall och bli IT-konsult på 12 veckor.

New concept!

This is AW Academy's first Remote JavaScript Bootcamp. As the world changes it's become clear that learning is key for growth and development. That's why we now open up for more people to learn with us. In this Bootcamp you pay a tuition fee and can launch a career with full flexibility outside our network.

Lämna din ansökan senast:

Last day to apply:

2018-05-09

Examen:

Graduation:

Start:

2018-08-31

2018-05-28

Utbildningsuppehåll v.28-29

Om Utbildningen

Lär dig att programmera i Java, ett av världens mest använda programmeringsspråk. Som Java-utvecklare bygger du allt från spel på mobilen till stora affärskritiska system. Detta snabba och säkra språk används inom en rad system och fler och fler företag i Sundsvallsregionen behöver IT-konsulter med just Java-kunskaper. Därför lanserar vi nu Sundsvall Academy, en lokal utbildningssatsning som leder till garanterad tillsvidareanställning med uppdrag i Sundsvall. Under 12 intensiva veckor, med start 11e juni, lär du dig förutom programmering även hur du blir en framgångsrik konsult inom IT-branschen.

Utbildningsinnehåll

  • ‍Hur du sätter upp din egna utvecklingsmiljö
  • Introduktion till programmering i Java
  • Datastrukturer och algoritmer
  • Objektorienterad programmering (OOP)
  • JVM och Java-plattformen
  • Versionshantering med Git och GitHub
  • Introduktion till databaser och SQL samt kopplingen till Java
  • Introduktion till webbutveckling inklusive HTTP, HTML, JavaScript och  CSS

Så fungerar antagningen

Vår rekryterings process fokuserar uteslutande på individens förmågor, egenskaper och motivation. Det viktiga för oss är vad du kan göra imorgon, inte vad du gjorde igår. Därför börjar urvalsprocessen med tester som mäter om du har vad som krävs för att lära dig programmering på 12 veckor, gör testen här. Jobbannonsen i sin helhet hittar du hos Academic Work.

Vi söker dig som är nyfiken på IT-branschen, har en logisk problemlösningsförmåga och är redo att byta karriär under en intensiv 12 veckorsperiod. Academy är öppen för alla över 18 år att söka oavsett tidigare bakgrund. Motivation och drivkraft är viktigare än tidigare erfarenheter när vi avgör vilka som blir antagna. Vi söker kandidater som är motiverade och ambitiösa och har förmågan att snabbt ta till sig kunskap.

Utbildningen bedrivs i Sundsvall på svenska, det är därför ett krav att du behärskar det svenska språket i tal och skrift för att kunna bli antagen.

Intensivutbildning med garanterad tillsvidareanställning

Att lära sig systemutveckling och programspråk är inte gjort i en handvändning. Vi är dock övertygade om att det är möjligt att göra på 12 veckor med rätt verktyg och vårt stöd. Mot denna bakgrund har vi tagit fram ett unikt utbildningsprogram där du förutom programmering även får lära dig hur du blir en framgångsrik konsult inom IT-branschen.

Vi vet att lärarledd utbildning är det bästa sättet att verkligen lära sig att programmera på. Därför har vi ett upplägg där våra lärare finns på plats varje dag, hela dagen, för att hjälpa och coacha samtliga konsulter. Både som individer och i grupp. Men att bli en framgångsrik konsult inom IT kräver också mer än den tekniska kompetens du får, därför kommer du också att få lära dig kommunikation, konsultmässighet, projektledning och agila metoder. I slutet av utbildningsperioden kommer du ha rätt verktyg för att starta din nya karriär som junior IT-konsult, ett stort nätverk inom branschen och även din egen portfolio att visa framtida arbetsgivare.

Hur säkra är vi på att ovanstående upplägg fungerar? Så säkra att vi erbjuder alla deltagare som fullföljer utbildningen en fast anställning som IT-konsult med uppdrag i Sundsvall via Academic Work.

Om programspråket Java

Java är ett av världens mest använda programmeringsspråk och finns i allt från spel på mobilen, i superdatorer till stora affärskritiska system inom exempelvis bank och försäkring. Det är objektorienterat och plattformsoberoende vilket gör att många företag använder det för olika typer av mjukvarusystem. Java marknadsförs som snabbt, säkert och tillförlitligt.

Takten man lärde sig saker på var riktigt brant, speciellt om man jämför med universitetstiden. Pedagogiken var verkligen utformad för människor som lär sig fort, vilket jag fann väldigt stimulerande för min inlärning. Samtidigt får man inte glömma allt omkring, alla härliga klasskamrater med spännande bakgrunder och vilka infallsvinklar det gav på problemlösningen, det fina och fräscha lokalerna och lärarna och personalen på Academy som verkligen var rätt personer på rätt plats!
Jag är glad att det finns den här möjligheten att byta karriär på bara 12 veckor. Jag har redan gått en lång utbildning och jobbat, men ville gärna ändra inriktning till systemutveckling. Alla som kommer in på Academy är motiverade och nyfikna och det gör att stämningen på utbildningen blir väldigt god.
I den här branschen är man i konstant lärande så övergången från skola till arbete känns verkligen som en flytande gräns. Jag ser fram emot att fortsätta den här resan.