Gör urvalstesten

Konsulter från 

Vattenfall Services Academy

Vattenfall

Vattenfall Services Academy

Observera att rekryteringen till detta program är slutförd och du kan därför inte längre söka till programmet
Vill du ha en ny karriär där du är en grundpelare i den samhällsfunktion som ser till att Sverige har en god elförsörjning? Nu startar vi i samarbete med Vattenfall Services ett nytt program som på 12 veckor gör dig till distributionselektriker. Efter examen garanterar vi dig en tillsvidareanställning på Vattenfall Services.
Gör urvalstesten
Påminn mig senare

Lämna din ansökan senast:

2019-05-26

Examen:

Start:

2019-09-20

2019-06-17

För att elektricitet ska kunna nå ut till kunden leds den från ett kraftverk via det stora stamnätet och vidare till mindre regionala och lokala elnät som förser byggnader, gator och parker med elektricitet. Som distributionselektriker är det inom dessa regionala och lokala nät, så kallade distributionsnät, som du bygger, reparerar och underhåller både ledningar, ställverk och nätstationer.

Som distributionselektriker är det ditt jobb att se till att elektriciteten som alstras vid kraftverken når fram till sina kunder. Du kommer jobba med nybyggnation, reparation och underhåll av de elnät som försörjer hela det svenska samhället med elektricitet. Vanliga arbetsuppgifter är felsökning, att åtgärda fel, bygga nya kraftledningar samt att installera elmätare i hushåll. När ett akut fel inträffar behöver du som distributionselektriker snabbt vara på plats. Detta kan upplevas som stressande och kräver att du kan arbeta under tidspress.

Som distributionselektriker samarbetar du med driftcentraler, grävmaskinister och andra för att kunna utföra ditt arbete, alltid med säkerheten i fokus. Du arbetar både inomhus i stationer och utomhus. Eftersom du både arbetar med kabel i marken och med luftburna ledningar, antingen från korgen på en traktor eller genom att klättra i stolpar, är det viktigt att du trivs med att arbeta på höga höjder. Du kommer även vara i kontakt med mycket människor och det är därför viktigt att du är serviceinriktad och kan bemöta kunder på ett bra sätt.

Arbetet är både fritt och omväxlande men kräver samtidigt stor kunskap. Att arbeta fysiskt utomhus är en naturlig del av vardagen och kombinationen av praktiskt arbete tillsammans med stundtals totalfokusering och stort ansvar gör jobbet varierande. Eftersom distributionsnätet finns i hela Sverige (samhällen, längs vägarna och ute i skog och mark) innebär det variation när det gäller miljön du arbetar i. Under din tid på Academy kommer du lära dig allt du behöver veta för att direkt efter examen påbörja din nya karriär på Vattenfall Services.

Programinnehåll i korthet:

 • Lagkravsutbildningar t.ex. AMS, Arbete på väg, ESA och Heta arbeten
 • Markkabelnät i låg- och mellanspänning
 • Arbete i kabelskåp, nätstationer och mätarskåp
 • Kunskap om luftlinjenät, låg- och mellanspänning
 • Montage i stolpe
 • Arbete med linor och hängkabel
 • Spänningsprova och jorda i markkabelnät och luftlinjenät
 • Mätning och egenkontroll i markkabelnät och luftlinjenät
 • Dokumentation och arbetsunderlag
 • Kommunikation och självledarskap
 • Arbetsmiljö

Om utbildningen
Utbildningsmetodiken Accelerated Learning fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo, ständigt teamarbete och utgår hela tiden från konkreta uppgifter som är relevanta för yrkesrollen. Utbildningen hålls på Academys campus i Kista och även på en kursgård under de mer praktiska momenten.

Vad händer efter examen?
Efter examen väntar en tillsvidareanställning på Vattenfall Services. Du är inte färdiglärd när du tar examen utan du kommer fortsätta lära dig och utvecklas på jobbet i din nya roll som distributionselektriker på Vattenfall Services.

Efter examen kan du välja att jobba i antingen Stockholm eller Uppsala. Om du utgår från Uppsala kommer du ha uppdrag mellan Uppsala och Sollentuna. Om du jobbar i Stockholm kommer du utgå från Jordbro och ha uppdrag mellan Södertälje och Värmdö.

Hur ansöker jag?
Rekryteringen börjar med urvalstester och detta är för att säkerställa att du har de förmågor som krävs för att snabbt kunna tillgodogöra dig mycket information då programmet endast är på 12 veckor. Om du klarar testen är du välkommen in med ditt motivationsbrev till oss.

Vilka förkunskaper krävs? 
Det spelar ingen roll om du har tidigare erfarenhet eller utbildning inom el. Däremot måste du ha B-körkort för att söka till programmet.

Visste du att vi även rekryterar till program inom Java, C#.NET, lönekonsult och RPG? Du hittar alla program här.

Om Vattenfall Services

Vattenfall är Sveriges största producent av förnybar el. Vattenfall är ett europeiskt energiföretag med cirka 20 000 anställda. I mer än 100 år har de elektrifierat industrier, levererat energi till människors hem och moderniserat vårt sätt att leva genom innovation och samarbete. Deras vision är att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation.

Vattenfall Services är ett dotterbolag till Vattenfall som bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Vattenfall Services är Sveriges ledande företag inom underhålls-, entreprenad- och konsulttjänster för energi- och elanläggningar med kunder inom elnät, energi, industri, kommun, landsting, fastighet, transport och entreprenad.

Har fått praktisk kunskap och erfarenhet som tagit mig från noll till arbetsledare på några få månader. Det bästa jag tagit med mig är den breda kunskapen som krävs för att kunna leda och planera arbete, det absolut roligaste med Academy Technology är alla kollegor och vänner man fått för livet.
Eric ÅhmanAcademy Technology sommar18