Från säljare till programmerare på 12 veckor!

Patrik Fridström gick AW Academys utbildning i Java hösten 2017, nu jobbar han i ett team som förbättrar kundupplevelsen i en apotekskedja. Vi träffade Patrik för att höra mer om varför han ville ge sig in i IT:s föränderliga värld och för att få hans bästa tips på hur man kniper en av platserna på utbildningen.

Patrik, berätta om din bakgrund!
Vart ska jag börja? En period studerade jag till gymnasielärare i Linköping, men när det inte kändes rätt gav jag mig ut för att resa och reflektera. När jag kom tillbaka flyttade jag till Stockholm och började jag jobba som säljare för en butikskedja och som administrationsassistent på ett solenergiföretag. Det var här jag för första gången fick prova på programmering och jag förstod snabbt att det var det jag ville jobba med i framtiden.

Varför ville du lära dig programmering?
Jag har alltid haft ett stort intresse för datorer. Jag minns särskilt en gång när min pappa hjälpte mig med glosorna genom att koda ett program. Jag blev så fascinerad över hur han kunde göra detta program på bara några timmar. Trots att jag sen dess varit intresserad av datorer och IT är det först när jag själv fick prova på kod som jag verkligen fick upp intresset för det.

Vad sitter du med för projekt nu?
Just nu jobbar mitt team mot en av våra kunder, ett apotek, för att implementera förbättringar till deras kundklubbsystem. Vi jobbar tight med kunden för att implementera personliga erbjudanden som skall gälla för just en specifik kund. Detta kräver ett tätt samarbete med både kunden och dess kundklubbssystem.

Vi uppdaterar också deras testmiljö till en kopia av produktionsmiljön. Många företag har som policy att ingen testning få ske på produktionsmiljö och därför så behöver man uppdatera sin testmiljö med jämna mellanrum för att den skall bli en kopia av produktionsmiljön och det är just det vi gör nu.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det är svårt att säga en specifik sak som är det bästa med jobbet men en stor sak är att få vara med och utveckla en produkt som många olika personer kommer att använda. Sedan det bästa med just min roll på jobbet är att få ha ett nära samarbete med både kunden och teamets utvecklare.

Vad drömmer du om i framtiden?
Någon gång skulle jag vilja utveckla ett bolag från start-up till ett etablerat bolag, det skulle verkligen kännas givande och tillfredställande att veta och få bevisat att man har varit med och utvecklat ett helt företag. Tänker mig att det är ett ganska tydligt bevis på ens bidrag om man är med under tillväxten av bolaget.

Vi rekryterar just nu till sommarens IT-utbildningar, varför tycker du man ska söka?
Vill man komma in i en ny karriär och hamna i en spännande bransch där det ständigt utvecklas och alltid händer något nytt. Ja då är detta ett perfekt tillfälle! Den här utbildningen gav mig just den skjuts jag behövde för att komma in i en otroligt spännande del av arbetsmarknaden!

Dina bästa tips för att komma in på AW Academy?
Ha ett mindset som är öppet till att lära dig en massa nya saker. Jag lånade en programmeringsbok från biblioteket och satt med Youtube-filmer innan bara för att förstå vad jag skulle ge mig in på! Det kan jag själv tycka att jag hade nytta av under kursen. Våga släppa din bekvämlighet och ta den här chansen! När du har kommit ut på ditt första uppdrag så kommer du inte ångra dig!

Vill du göra samma resa som Patrik? Se vilka utbildningar vi rekryterar till just nu.

Ny karriär

Är det din tur att byta karriär nu?