C/C++

Bristen på programmerare växer stadigt och för Östergötland och Småland är efterfrågan på kompetens inom C/C++ extra stor. Därför startar nu vi nu en ny intensivutbildning i Linköping med inriktning på just C/C++. Gillar du problemlösning och är intresserad av en ny karriär inom IT-branschen – då är Linköping Academy för dig!
Nästa programstart kommer snart
gör urvalstestet nu

Vill du bli meddelad när programmet startar?
Påminn mig

Kursens innehåll:

  • ‍Introduktion till programmering och hårdvara samt algoritmer och datastrukturer
  • Inbyggda system och plattformar; Raspberry PI och Arduino
  • Programmering i C och introduktion till utveckling i Linux-miljö
  • Programmering i C++ och introduktion till objektorienterad samt funktionell programmering
  • Programmering i Python
  • Microcontrollers och verktyg
  • Versionshantering med GIT och SCRUM
  • Utvecklarens vardag och rollen som konsult
  • Kommunikation och självledarskap

Om utbildningen

Under 12 veckors intensivutbildning kommer du lära dig inte bara programspråken C/C++ utan du får även rätt verktyg för att kunna gå ut i rollen som junior IT-konsult och vara produktiv från första dagen efter utbildningen. I nära samarbete med lokala företag har vi tagit fram en utbildning som varvar teori och praktik, intresset från branschen är stort och flera företag har redan bokat konsulter från programmet innan det startat. Fem av utbildningsplatserna är reserverade för deltagare från Göteborg som efter utbildningen går ut i konsultuppdrag i Göteborg. En av platserna är reserverad för deltagare från Stockholm som efter utbildningen börjar på konsultuppdrag i Stockholm, resterande platser är dedikerade Linköping och Jönköping.

Om programspråket

C är ett av världens mest använda programmeringsspråk med rötter från 70-talet. C++ är en utbyggnad av C som adderar möjligheten att bygga program enligt ett objektorienterat arbetssätt. Båda språken används brett men har starkt fäste i tillämpningar där det finns begränsade resurser – exempelvis inom inbyggda system (embedded). Vanligt förekommande är exempelvis IT-system som används för driftstyrning eller övervakning i teknisk utrustning som maskiner och fordon. Ofta är det relativt små, driftsäkra inbyggda system där programvaran ligger dolt med någon typ av realtidskrav.

Frågor & svar

Intensivutbildning med garanterad tillsvidareanställning

Utbildningsmetodiken bygger på Accelerated Learning som är en snabb väg till en ny karriär för de som vill mest. Den fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo, ständigt teamarbete och outtröttlig feedbackdialog. Utbildningen utgår hela tiden från konkreta uppgifter som är relevanta för yrkesrollen som IT-konsult. Detta gör att lärandeprocessen blir extremt effektiv och är den utbildningsmetod som ger bäst resultat på kortast tid.

Vi vet att lärarledd utbildning är ett bra och effektivt sätt att lära sig ett nytt yrke på under en intensiv tidsperiod. Därför har vi ett upplägg där våra lärare finns på plats varje dag, hela dagen, för att hjälpa och coacha samtliga konsulter. Både som individer och i grupp. I slutet av utbildningsperioden kommer du inte bara ha en gedigen grund att stå på, ett stort nätverk inom branschen, utan även praktisk kunskap av det arbete som förväntas av dig i din nya roll som IT-konsult med inriktning programmering i C/C++.

Hur säkra är vi på att ovanstående upplägg fungerar? Så säkra att vi erbjuder alla deltagare som fullföljer utbildningen en tillsvidareanställning som IT-konsult med uppdrag via Academic Work i Linköping, Jönköping eller Göteborg.

Så fungerar antagningen

Vi söker dig som är nyfiken på IT-branschen, har en logisk problemlösningsförmåga och är redo att byta karriär under en intensiv 12 veckorsperiod. Academy är öppen för alla över 18 år att söka oavsett tidigare bakgrund. Motivation och drivkraft är viktigare än tidigare erfarenheter när vi avgör vilka som blir antagna. Vi söker kandidater som är motiverade och ambitiösa och har förmågan att snabbt ta till sig kunskap.

Vår rekryteringsprocess fokuserar uteslutande på individens förmågor, egenskaper och motivation. Det viktiga för oss är vad du kan göra imorgon, inte vad du gjorde igår. Därför börjar urvalsprocessen med tester som mäter om du har vad som krävs för att bli IT-konsult på 12 veckor, gör testen här. Hela jobbannonsen hittar du hos Academic Work.

Utbildningen sker i Linköping och bedrivs på svenska, det är därför ett krav att du behärskar det svenska språket i tal och skrift för att kunna bli antagen.

Jobba i Linköping, Jönköping, Göteborg eller Stockholm

Efter utbildningen kan du jobba i antingen Linköping, Jönköping, Göteborg eller Stockholm, detta anger du i sista steget i ansökningsprocessen. Samtliga deltagare som tar examen från utbildningen garanteras en tillsvidareanställning som IT-konsult med uppdrag via Academic Work. Vissa av platserna på programmet är redan förbokade av företag som på förhand visat intresse för att ta emot konsulter efter utbildningen. Du kan anmäla intresse för att jobba på respektive företag i sista steget i ansökningsprocessen. Dessa företag presenteras närmre nedan.