Program //
Redovisningsekonom

Redovisningsekonom

Academy erbjuder för första gången en intensivutbildning till framtidens redovisningsekonom med stor affärs- och systemförståelse. Behovet av redovisningsekonomer med praktisk kunskap och systemförståelse ökar hela tiden men är svåra att få tag i. Därför gör vi denna satsning för att erbjuda fler en snabb väg in i en ny framtidsanpassad karriär med stora utvecklingsmöjligheter. Under 12 intensiva veckor kommer du få praktisk kunskap inom redovisningens grunder, från bokföring till bokslut samt årsredovisning. Samtidigt får du förståelse för hur redovisningsekonomens roll påverkar den övriga verksamheten. Efter avslutad utbildning är du redo att börja jobba som affärsinriktad redovisningsekonom och går över i en tillsvidareanställning som konsult via Academic Works nätverk.
Nästa programstart kommer snart
gör urvalstestet nu

Vill du bli meddelad när programmet startar?
Påminn mig

Kursens innehåll:

  • Redovisningens grunder och principer i praktiken
  • Resultat- och balansräkning
  • Bokslut och årsredovisning
  • Moms och Skatt
  • Systemförståelse
  • Affärsförståelse
  • Presentationsteknik

Om utbildningen

Mot bakgrund av den stora kompetensbristen inom området har vi, tillsammans med branschexperter, tagit fram ett skräddarsytt utbildningsprogram där du förutom kunskap i praktisk redovisning även utbildas i affärsförståelse och vad som krävs för att lyckas i din nya roll. Utbildningsmetodiken bygger på Accelerated Learning som är en snabb väg till en ny karriär för de som vill mest. Den fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo, ständigt teamarbete och outtröttlig feedbackdialog. Utbildningen utgår hela tiden från konkreta uppgifter som är relevanta för yrkesrollen som redovisningsekonom. Detta gör att lärandeprocessen blir extremt effektiv och är den utbildningsmetod som ger bäst resultat på kortast tid när man ska bli duktig på ett nytt yrke.

Vi vet att lärarledd utbildning är ett effektivt sätt att lära sig ett nytt yrke på under en intensiv tidsperiod. Därför har vi ett upplägg där våra lärare finns på plats varje dag, hela dagen, för att hjälpa och coacha samtliga konsulter. Både som individer och i grupp. Men att bli en framgångsrik redovisningsekonom kräver också mer än den kunskap om redovisning du får, därför kommer du också att få lära dig hur digitaliseringen påverkar branschen, affärsmässighet och hur du kan påverka bolaget i stort. I slutet av utbildningsperioden kommer du inte bara ha en gedigen grund att stå på, ett stort nätverk inom branschen, utan även praktisk kunskap av det arbete som förväntas av den framtida redovisningsekonomen.

Utbildningen sker på Academy Campus i Kista och bedrivs på svenska, det är därför ett krav att du behärskar det svenska språket i tal och skrift för att kunna bli antagen.

Hur säkra är vi på att ovanstående upplägg fungerar? Så säkra att vi erbjuder alla deltagare som fullföljer utbildningen en fast anställning som redovisningsekonom med uppdrag via Academic Work.

Om programspråket

Frågor & svar

Hur söker jag?

Vår rekryteringsprocess fokuserar uteslutande på individens förmågor, egenskaper och motivation. Det viktiga för oss är vad du kan göra imorgon, inte vad du gjorde igår. Därför börjar urvalsprocessen med tester som mäter om du har vad som krävs för att bli vass på redovisning på 12 veckor, gör testen här. Hela jobbannonsen hittar du hos Academic Work.

Kan jag söka?

Vi söker dig som har ett stort intresse för redovisning och dess påverkan på organisationer. Som person ser vi gärna att du är analytisk lagd och har drivet att klara en tuff intensivutbildning. Du har också en förmåga att väga noggrannheten gentemot effektiviteten och förstår vikten av att säkerställa en hög kvalitet på ditt arbete samtidigt som du inte fastnar i detaljer. För att trivas i rollen och som konsult hos Academic Work ser vi att du är kommunikativ, ansvarstagande och proaktiv.

Var kan jag jobba?

Efter utbildningen kan du välja att jobba i Stockholm, Göteborg, Malmö och Örebro. Detta väljer du i sista steget i ansökningsprocessen.