logo

Utbilda dig till ServiceNow-konsult för Sofigate – där affärsutveckling och teknik möts!

 Är du intresserad av affärsutveckling och ny teknik? Drömmer du om en roll där du skapar både affärsnytta och jobbar praktiskt med IT? Dyk in i ServiceNow-världen i en onlinebaserad intensivutbildning och kickstarta en karriär som kombinerar just affärsutveckling och teknik – tillsammans med Sofigate!

Bakgrund

Om utbildningen

Medan smart teknik i flera år har varit en sömlös del i människors vardag, har digitaliseringen på arbetsplatser bara börjat. Numera distribueras digitala system som automatiserar processer överallt. I samband med att pappersarbete och tidskrävande rutinuppgifter överförs till maskiner och blir digitaliserade, så ökar effektiviteten och välbefinnandet på arbetsplatsen. 

Ett av de hetaste systemen idag är ServiceNow. Det finns därmed ett stort behov av experter på systemet. Om du drömmer om en blomstrande karriär som kombinerar IT och affärer – så är detta din chans. 

Vi letar nu efter framtida konsulter för en 12-veckors ServiceNow-utbildning. Efter examen startar en karriär som IT-konsult på Sofigate. Sofigate är en snabbt växande pionjär inom affärsteknik och kompletterar nu återigen sitt ServiceNow-team tillsammans med AW Academy. 

Nytt för detta utbildningstillfälle är att undervisningen sker helt på distans. Utbildningen genomförs i samarbete med AW Academy i Finland och sker därför online samt på engelska. Utbildningen kräver flytande muntliga och skriftliga kunskaper i engelska och svenska. Läs om vad Farah och Miika, alumner, tyckte om utbildningen och numera gör på Sofigate!  

“Ingen arbetsdag är den andra lik, utan varje dag lär man sig något nytt. Det bästa med ServiceNow är att det både är mångfunktionellt och användarvänligt. Det är lite som att bygga Lego: det är bara fantasin som sätter gränser i dess användning och tillämpning”
– Miika Kallasoja, AW Academy-alumn 

Vem söker vi?

En drömkarriär inom IT för den som vill byta bransch och är intresserad av affärsutveckling och teknik

Är du intresserad av ett arbete som kombinerar IT och affärsutveckling där;

 • du kan utvecklas som expert på området av ständigt nyutvecklad teknik?
 • du arbetar nära representanter från kundföretag, för att identifiera affärsutmaningar och hitta lösningar? 
 • du konkret löser affärsutmaningar med hands-on-teknik? 
 • du initialt arbetar med kod, men istället för att bygga upp något från grunden använder du de inbyggda funktionerna som finns tillgängliga i systemet, och på så sätt kan lägga tid på att identifiera och lösa affärsutmaningar? 

Har du;

 • ett brinnande intresse för IT-branschen, digitalisering, problemlösning och kundnära arbete? 
 • stark motivation och en vilja att engagera dig i en krävande intensivutbildning följt av en tillsvidareanställning?
 • en flexibel attityd, tålamod och mod att ge dig in i utmanande situationer – intensivutbildning och starten på en ny karriär ger, men kräver också mycket. 
 • flytande muntliga och skriftliga kunskaper i engelska samt svenska och är minst 18 år. 
 • förmåga att lära dig snabbt – detta mäter vi genom att genomföra de tester som startar ansökningsprocessen! 

Observera också att;

 • en säkerhetsbedömning görs på de personer som väljs ut för utbildningen. 
 • arbetserfarenhet, universitetsutbildning eller annat långvarigt arbete, förmågan att inhämta information och god förmåga att uttrycka sig i skrift anses vara en fördel. Detta beror på att utbildningen genomförs i samarbete med Sofigate och många företag som köper konsulttjänster kräver att konsulterna besitter ovanstående förmågor. 

Vi erbjuder;

 • en intensiv och lärarledd onlineutbildning med praktiskt lärande.  
 • en tillsvidareanställning som konsult för Academic Work på Sofigate, Nordens största aktör inom ServiceNow.
 • möjligheten att växa inom Sofigates kunniga team och bygga vidare på en egen karriär inom IT-branschen.
 • dator och andra verktyg nödvändiga för distansutbildningen. 

Om ServiceNow

Hur fungerar arbetet med ServiceNow?

ServiceNow är en informationshanteringsplattform som används för att automatisera affärsprocesser och tjänster, vilket frigör anställdas tid för mer tankekrävande uppgifter, såsom att fokusera på hur arbetet kan utföras smartare. Att arbeta med ServiceNow-systemet är en så kallad utveckling av low code: systemet är anpassat och konfigurerat genom färdig kod, men tyngdpunkten ligger på att kombinera systemets färdiga byggstenar på en djupare nivå. 

Arbetet med ServiceNow består således av både design och specifikation som kräver både en teknisk nisch samt affärsförståelse. 

Arbetsuppgifterna för en ServiceNow-expert på Sofigate består bland annat av:

 • identifiera affärsutmaningar i nära samarbete med kundföretag. 
 • skräddarsy ServiceNow-lösningar efter kundernas behov.
 • underhållning av plattformen samt stöttning av kunderna i deras användning av ServiceNow. 

I början av din karriär kommer du att få grundläggande kunskaper, som exempelvis hur man upprätthåller plattformen. I takt med att din erfarenhet växer kommer du att kunna göra mer tekniskt krävande implementeringar samt ägna dig mer åt konsultarbete i kundgränssnittet. Sofigate har ett brett utbud av utvecklingmöjligheter och en snabbt växande teknik – det finns tillräckligt att lära sig för en lång tid framöver. 

Tillsvidareanställning som konsult på Sofigate efter examen från intensivutbildningen

Efter examen från AW Academy påbörjar du en tillsvidareanställning hos AW Academy där du jobbar som konsult på Sofigate. I praktiken lever och andas du vardagen på Sofigate – Academic Work fungerar som ett stöd i bakgrunden. 

Sofigate är en pionjär inom affärstekniktjänster och en marknadspionjär i norra Europa. Sofigate har för närvarande nästan 600 ledande yrkesverksamma inom teknisk hantering och digital förändring i Finland, Sverige och Danmark. Sofigates experter hjälper, snabbare än någon annan, kunderna att förnya sin verksamhet genom att kombinera riktigt bra teknik, expertkonsulter och utvecklade ledningsmodeller. Sofigate anser att den digitala revolutionen kräver transparens, vilket gav upphov till idén för att utveckla en öppen referensram för IT-hantering.

Läs mer om Atte Uppalas vardag som ServiceNow-expert på Sofigate.  

Läs om ett case där Sofigate hjälpte sin kund med ServiceNow. 

ACCELERATED LEARNING

Så fungerar lärande på AW Academy

Snabb inlärning möjliggörs tack vare våra pedagogiska metoder. Accelerated Learning baseras främst på självstyrt lärande, både ensam och i grupp. Mycket av tiden läggs på praktisk utbildning för att övergången från studier till arbete ska ske naturligt. Utbildningen inleds med självstudier omfattande en månad: där är målet att generera samma grundläggande kunskaper för alla konsulter. Dessa kunskaper byggs sedan vidare på under kursens gång. Instuderingsmaterialet tillhandahålls på uppstartskvällen 6e maj, startpunkten för din och dina klasskamraters resa mot en ny karriär. Materialet syftar till att lära känna ServiceNow-plattformen och grunderna i JavaScript. 

Under den 12 veckor långa distansutbildningen lär du dig bland annat att: 

 • förstå företags affärsprocesser och hur ServiceNow-plattformen används för att omvandla företagsbehov till tekniska lösningar. 
 • hantera de viktigaste funktionerna i ServiceNow och dess applikationer (ITSM, CSM), med vilka du sedan kan utveckla ServiceNow-plattformen på ett mångsidigt och hållbart sätt för att tillgodose kunders behov.  
 • implementera ServiceNow-systemet och utveckla olika funktioner för att kunna ta fram bästa möjliga lösning. 
 • koda med JavaScript och konfigurera samt anpassa ServiceNow-plattformen på ett hållbart sätt. 
 • arbeta med agila metoder (tex Scrum) 
 • utveckla din interaktions-, försäljnings-, och kommunikationsförmåga som hjälper dig i ditt arbete som konsult. 

Under utbildningen genomför du också kursen ServiceNow Fundamentals, varefter du får ett certifikat som visar att du är ServiceNow Certified System Administrator. Men – den mest värdefulla lektionen för de som strävar efter att bli affärsutvecklings- och teknikkonsult är att lära sig att lära sig. I ett område som ständigt utvecklas kommer de som kontinuerligt vill utveckla sina färdigheter att lyckas.  

rocket

FAQ

Vanliga frågor

Utbildningen är kostnadsfri men leder till en utbildningsskuld på 150 000 kr som uppstår efter avklarad examen. Den arbetas av med 1/12del per månad under konsultuppdragets första 12 månader och regleras mellan inhyrande företag och Academic Work, inget dras från lönen. Utbildningsskulden aktiveras om man hoppar av utbildningen i förtid utan giltig anledning alternativt om man avbryter konsultavtalet och tar uppdrag eller anställning utanför Academic Works nätverk. Man blir då återbetalningsskydig för kvarvarande belopp.

För att söka till programmet måste du vara över 18 år och har goda kunskaper i svenska och engelska. Inga andra förkunskaper krävs! Dessa steg ingår i vår rekryteringsprocess: Steg 1. Gör de två urvalstesten online Steg 2. Skicka in din ansökan och motivationsbrev Steg 3. Telefonintervju hos Academic Work Steg 4. Intervju hos Academic Work Steg 5. Intervju hos kund 6. Referenstagning hos tidigare arbetsplats Steg 6. Välkommen till AW Academy! Academic Work ansvarar för rekryteringen till AW Academy. Alla som fullföljer utbildningen hos AW Academy får en tillsvidareanställning hos Academic Work med uppdrag som konsult.

Eftersom din motivation till att göra detta karriärbyte väger tyngre än din erfarenhet så rekommenderar vi dig att lägga extra krut på motivationsbrevet om varför du är rätt person för AW Academy. I motivationsbrevet kan du exempelvis förklara varför du söker AW Academy framför annan utbildning, varför just denna bransch lockar dig, varför du kan se dig i rollen som konsult och vad det är hos dig som person som gör att du kommer ta dig igenom vår utmanande intensivutbildning på 12 veckor.

question

Har du frågor?

Besök vår FAQ-sida, hittar du fortfarande inte det du söker? Skicka in din fråga till info@awacademy.se